دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 بهمن 1399 - 12:00
در مسیر نخبه‌پروری/55 در گفتگو با آنا مطرح شد؛

پژوهشگرانی که دغدغه صنعت و تولید ملی دارند | از ساخت بوردهای الکترونیکی بومی تا تولید چسب با فرمولاسیون جدید

رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی اهواز گفت: مهم‌ترین برنامه باشگاه در راستای توانمندسازی اعضا برگزاری وبینارهای تخصصی برای رفع نیازهای فناورانه صنعت و کمک به تولید ملی است.
کد خبر : 560233
photo_۲۰۲۱-۰۱-۰۴_۱۳-۳۰-۵۱.jpg

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان نخستین مركز شناسایی، جذب، پرورش، هدایت و حمایت پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاهی سال ۱۳۷۷ راه‌اندازی شد و تاکنون با جذب بیش از ۹۵ هزار عضو از میان دانش‌آموزان و دانشجویان که ۲۳ هزار و ۸۸۳ نفر آنان فعال هستند از اعضای خود حمایت‌های معنوی و مادی انجام داده و در برنامه جدید باشگاه، رویکرد فعالیت‌محوری جایگزین تسهیلات‌محوری شده است.


اکنون دفاتر باشگاه در بیش از ۳۰۰ واحد دانشگاهی و ۱۰۰ آموزشکده سما در سراسر کشور در حال انجام مأموریت شناسایی، هدایت و فعال‌سازی فعالیت‌های خودجوش دانش‌آموزی و دانشجویی و ایجاد روحیه مسئولیت‌پذیری پژوهشی و پرورش دانشجویان و دانش‌آموزان مستعد دانشگاه آزاد اسلامی هستند.


باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی قصد دارد با ایجاد رقابت علمی و سایر فعالیت‌های پژوهشی، زمینه رشد و پرورش بهتر اعضای مستعد خود را ایجاد کند.


در شماره 55 پرونده «در مسیر نخبه‌پروری»  خبرنگار خبرگزاری آنا برای آشنایی بیشتر با فعالیت‌ها، دستاوردها و برنامه‌های باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز با خوشناز پاینده رئیس این باشگاه گفتگو کرده است که در ادامه می‌‌خوانیم.




بیشتر بخوانید:


تولید گل‌های نوین رز با عمری جاودان بدون پشتوانه آب و آفتاب


جزئیاتی از «سامانه ضد‌فیشینگ درگاه‌های پرداخت در دنیا»


طراحی و ساخت «سیستم اندازه‌گیری ساختار نویز در سیستم‌های مقطع‌نگاری کامپیوتری»




پاینده در تشریح روند راه‌اندازی، فعالیت‌ها، دستاوردها و برنامه‌های باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز اظهار کرد: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد اهواز در راستای جذب، پرورش و حمایت از دانشجویان نخبه سال ۱۳۷۹ با ۳۰ عضو فعالیت خود را آغاز کرد.


خوشناز پاینده


وی درباره مهم‌ترین فعالیت‌های شاخص و موفقیت‌های اثرگذار باشگاه پژوهشگران جوان واحد اهواز در گذشته و حال حاضر عنوان کرد: برگزاری نمایشگاه دستاوردهای علمی، چاپ مقالات اعضا در مجلات معتبر بین‌المللی و داخلی، چاپ کتب، حضور فعال در همایش‌های ملی و بین‌المللی، برگزاری چند همایش ملی، برگزاری مسابقات و انجام طرح‌های پژوهشی از مهم‌ترین فعالیت‌های این باشگاه در سال‌های متوالی است.


رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز مهم‌ترین فعالیت‌های حال حاضر این باشگاه را یادآور شد و درباره سیاست‌گذاری‌های پیش رو بیان کرد: برگزاری دو مسابقه ملی در راستای كاهش مشكلات اجتماعی كووید-19 با عنوان جان من، ایران من و ترم کرونایی از مهم‌ترین و تازه‌ترین فعالیت‌های این باشگاه بوده و برگزاری دو مسابقه در سطح استان و دو مسابقه در سطح واحد دانشگاهی برنامه‌ریزی شده است.


پاینده خاطرنشان کرد: مهم‌ترین سیاست‌های حاضر باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز در راستای توانمندسازی اعضا، برگزاری وبینارهای تخصصی برای رفع نیازهای فناورانه و کمک به تولیدات ملی است.


وی در پاسخ به این پرسش که افتخارات و جوایز ملی و بین‌المللی باشگاه در عرصه اختراعات و تولیدات علمی چگونه بوده است؟ تأکید کرد: ازجمله افتخارات این باشگاه، ساخت بوردهای الکترونیکی بومی با هدف رفع نیاز صنعت و شعار سال ۱۳۹۹ توسط اعضای باشگاه این واحد دانشگاهی است.


رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز توضیح داد: ایده ساخت این بورد طبق نیازسنجی صنایع بومی استان خوزستان شکل گرفت و تصمیم تشکیل یک تیم تخصصی در این راستا گرفته شد. کاربرد بورد در اتوماسیون صنعتی بوده که در خط تولید برای کنترل دستگاه‌های خاصی استفاده می‌شود.



این مسئول هدف از ساخت این بورد را بومی‌سازی و رفع نیاز صنعت در راستای تأمین بوردهای الکترونیکی استفاده شده در خط تولید نام برد و خاطر‌نشان کرد: با توجه به تحریم‌هایی که گریبان‌گیر کشور است، مشکلاتی برای صنایع به‌وجود آمد و دانشجویان گروه برق و عضو باشگاه پژوهشگران در قالب یک تیم چهارنفره موفق به ساخت بورد الکترونیکی شدند و در راستای بومی‌سازی و قطع وابستگی به خارج از کشور گام برداشتند.


رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز اضافه کرد: این واحد دانشگاهی دارای ۲۳ انجمن علمی دانشجویی در زمینه‌های کشاورزی، علوم انسانی، علوم پزشکی، علوم پایه و فنی مهندسی است.


تولید چسب با فرمولاسیون جدید


پاینده با اشاره به قرارگرفتن انجمن‌های علمی زیر نظر باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، درباره تعداد انجمن‌ها و اینکه در چه زمینه و گروه‌هایی فعالیت می‌کنند و نیز ارزیابی خود از کارکردهای‌ آنها یادآور شد: از مهم‌ترین افتخارات انجمن‌های علمی در سال‌های متوالی برگزاری مسابقات سراسری عملیات حرارتی دانشجویان، کسب مقام‌های برتر در مسابقات ملی روباتیک و سازه‌های ماکارونی و تولید چسب با فرمولاسیون جدید است.


وی در پاسخ به این سؤال که آیا برنامه‌ای برای پیشرفت انجمن‌ها دارید؟ توضیح داد: از مهم‌ترین برنامه‌های آینده این انجمن‌ها، انتشار الکترونیکی نشریات تخصصی و آماده‌سازی تیم‌های تخصصی به‌منظور شرکت در مسابقات است.


انتهای پیام/4103/4062/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب